Universiteit Maastricht - The Maastricht Student Express

Hoe vertel je toekomstige studenten over studeren in Maastricht? En hoe kun je ze helpen oriënteren op UM-opleidingen?

Universiteit Maastricht (UM) verstuurt maandelijks een centrale nieuwsbrief aan toekomstige bachelor- of masterstudenten. Hierin staat altijd een bepaald thema, faculteit en opleiding centraal. Ook bevat de nieuwsbrief links naar artikelen, nuttige informatie en UM-events. Door het wat informatieve karakter (veel informatie en tekst) voelde de nieuwsbrief wat formeel. Mockus stelde voor om de nieuwsbrief persoonlijker en meer relevant voor aankomende studenten te maken.

  • Online en Interactief
  • Film
Disciplines

Oplossing

We vervingen de rubriek ‘studie van de maand’, waarin een student iets schrijft over een opleiding, voor een gloednieuwe ‘serie’ video’s met de titel: The Maastricht Student Express. In elke video gaan twee UM-studenten met elkaar in gesprek en delen ze ervaringen en tips met elkaar. Het interview vindt rijdend plaats in een op zonne-energie aangedreven toeristentreintje door het centrum van Maastricht.

Het video format is simpel: UM-student stapt in en ontmoet de interviewer (andere UM-student), waarna de trein vertrekt en het interview begint. Tijdens een mooie route door de stad langs lievelingsplekken vertelt de geïnterviewde student over zijn of haar opleiding aan de Universiteit Maastricht, het studentenleven en geeft de student een nuttige tip. Eenmaal aangekomen op de favoriete eindlocatie, nemen de studenten buiten de trein afscheid en rijdt The Maastricht Student Express weer door. Op zoek naar een volgende UM-student.

Groot bereik

Voor studiejaar 2021-2022 maakten we een serie van 12 verschillende video’s waarin alle zes UM-faculteiten een keer werden uitgelicht. De video’s hebben een groot bereik want ze worden ook online gedeeld op de vaste UM social mediakanalen. Hierdoor heeft de serie ook een groot bereik onder huidige UM-studenten.

Credits

Concept: Derk Zijlker
Regie, camera en montage: Rick Bergmans
Interviewers: Armin Dorrani, Maud Dik
Locatie: SightSeeing Maastricht (De Zonnetrein)
Vaste chauffeurs: Bart Willemsen en Pascal Smit

Wil je meer informatie over de case of wil je graag zelf aan de slag met je merk? Dat kan. Neem contact met ons op voor een kennismaking.

Meer weten over deze case?