Victor Wollaert

Project- en accountmanager

Als project- en accountmanager bij Mockus sla ik de brug tussen onze klanten en de studio. Door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen probeer ik te achterhalen wat klanten willen. Dat vertaal ik vervolgens door naar uitvoerbaar werk, een planning en een budget. Daarbij vind ik het belangrijk om te zorgen voor een helder proces, met een duidelijke taakverdeling en de juiste verwachtingen.

Terugblik

Ik ben opgegroeid in Roggel, een dorpje in de buurt van Roermond. Ik bracht er een groot deel van mijn jeugd door bij de waterscouts, waar ik nog steeds een hoop goede vrienden aan over heb gehouden. Na mijn studie International Business aan de Universiteit van Maastricht belandde ik in Rotterdam, waar ik me meteen thuis voelde. In die jaren heb ik gewerkt bij adviesbureau JongeHonden, waar ik mede ondernemer/eigenaar was. Ik ben nog steeds zijdelings bij ze betrokken, zij het nu als niet-meer-zo-jonge-hond. Daarna was ik mede-initiatiefnemer van een organisatieadviesbureau, om in 2017 aan de slag te gaan bij Public Cinema als projectmanager. Hier heb ik geleerd om complexe vraagstukken uit de publieke sector te vertalen naar beeld (van infographics tot video en animaties).

Eigen werk

Tijdens het laatste jaar van mijn studie IB, werd ik aangenomen voor een deeltijdopleiding fotografie aan de kunstacademie in Den Haag. Het bleek op dat moment iets te ambitieus om dat goed te combineren met een scriptie en een bijbaan. Maar onder aanmoediging van mijn huidige vrouw, ben ik later toch weer begonnen aan een opleiding bij de fotovakschool in Rotterdam. Naast mijn andere werkzaamheden heb ik uiteindelijk een jaartje of tien als freelance-fotograaf gewerkt voor onder meer NRC, ANP en Marqt.

Liefhebber van

Nu we in Maastricht wonen, hebben we gelukkig we een grote kelder. Daar kan ik zowel mijn racefiets als mountainbike makkelijk in kwijt. Ik geniet ervan om af en toe een rondje buiten te trappen, en heb sinds kort ook het indoor fietsen ontdekt. Best bijzonder om online te kunnen fietsen in een peloton met een Nieuw Zeelander of een Amerikaan. Op woensdag en zaterdag sta ik langs te kant als voetbalcoach van het team van mijn zoontje. Dat ik zelf nooit heb gevoetbald is op dit niveau gelukkig nog niet zo relevant. Zeilen is een sport die ik ook nog steeds graag beoefen, al is dat in Maastricht wat lastiger…