Sem Wigman

Creatief directeur / conceptontwikkelaar / regisseur

Als creatief directeur ben ik verantwoordelijk voor de creatieve strategie, conceptontwikkeling en regie. Ik houd ervan om inhoudelijk te sparren met opdrachtgevers, om de vraag achter de vraag te ontdekken. Ik houd niet van wollige taal en maak dingen graag zo simpel mogelijk.

Terugblik

Ik ben geboren in Eindhoven, maar groeide op in Heerlen. Het heeft even geduurd, maar ik voel me er thuis. Je haat de stad of je houdt ervan. Ik zie de schoonheid in de onvolmaaktheid en het ongepolijste karakter van de stad en de mensen.

Als kind wilde ik naar de kunstacademie, maar ik koos voor reclame en een opleiding aan het grafisch lyceum. Al snel had ik de ambitie om in Limburg een ‘echt reclamebureau’ te beginnen. Ik wilde bewijzen dat ik dat kon. In 2009 werd mijn droom werkelijkheid: Mockus was geboren!

Eigen werk

Ik ben een creatief- en conceptueel denker en ik heb twee rechterhanden. Die twee dingen combineer ik het liefst. Of ik nu in de keuken sta, met mijn kinderen schilder of aan een filmplan werk. Ik houd van mensen, verhalen en eigenaardigheden. Mijn grootste ambitie is om in de toekomst films te maken voor een groot publiek maar die artistiek tegendraads en grensverleggend zijn. Ik wil mensen ermee aan het denken zetten, op welke manier dan ook.

Ik hoop dat ik de komende jaren iets kan bijdragen aan het artistieke niveau en het imago van Limburg op het gebied van kunst en cultuur. Ik hoop dat we trotser kunnen gaan worden op wat we hebben en het samen gaan uitdragen. Ik ben vanuit die ambitie lid van de raad van toezicht van het Bonnefantenmuseum in Maastricht en van Poppodium nieuwe Nor in Heerlen.

Liefhebber van

Ik ben een groot liefhebber van moderne en hedendaagse kunst, films, fotografie en muziek. Ik houd bijvoorbeeld van Belgische cinema. Die er vaak in slaagt om kwaliteit te maken voor een groot publiek. Belgica, De Patrick en Rundskop zijn enkele van mijn favorieten. Mijn muzieksmaak gaat alle kanten op: jazz, electro, metal, hiphop en klassiek.