Rick Merkelbach

Interactief ontwerper / senior ontwikkelaar

Verantwoordelijk voor de vormgeving en ontwikkeling van alle digitale en interactieve projecten bij Mockus. Dat gaat van het ontwikkelen van kleine of grote websites tot aan nieuwsbrieven of complete online platformen. Hierbij werk ik zowel aan de front-end als aan de back-end van projecten, en beheer ik ook (web)servers voor het hosten en onderhouden van websites en apps.

Terugblik

Ik was als kind altijd al de techneut in de familie, maar toen ik op mijn 11e leerde hoe ik zelf websites in elkaar kon zetten, ontdekte ik dat het veel meer kon zijn dan een nerdy hobby. Twee jaar later won ik met twee klasgenoten een aantal prijzen bij ThinkQuest, een wedstrijd voor leerzame websites voor en door leerlingen. Sinds die tijd bijt ik me vast in alle nieuwe technieken die ik tegen kom, of het nou op gebied is van websites, apps, virtual reality, games, smart homes. Ik wil het kunnen en hebben!

Na de middelbare school heb ik de opleiding Communication & Multimedia Design in Maastricht gestudeerd en ben ik tegelijk als freelancer begonnen met het ontwerpen en ontwikkelen van iPhone/iPad apps en websites. Sinds 2014 ben ik een vast onderdeel van het Mockus team.

Liefhebber van

Games! Niet het type game waarbij je met een headset op naar je teamgenoten schreeuwt dat ze moeten schieten, maar het type game waarbij het beste uit gaming, film en muziek samen komt om op een interactieve manier een goed verhaal te vertellen. Daarnaast mag je me altijd ’s nachts wakker maken voor goede sci-fi films en series.

Ik was als kind altijd al de techneut in de familie