Hendrik Jan Soet

Grafisch- & ruimtelijk ontwerper

In mijn werk kan ik zowel de grafische als industriële vormgeving goed combineren. Ik ben vormgever maar werk ook als projectmanager. Die combinatie maakt het werk heel afwisselend.

Terugblik

Ik ben opgegroeid in Bergambacht, een dorp in het Groene Hart. Naar de kunstacademie gaan is altijd een droom van mij geweest. Nadat ik al een aantal jaar als grafisch vormgever werkte, besloot ik alsnog de sprong te wagen. Ik deed toelating bij verschillende academies, waaronder Maastricht. Zo ben ik in het Zuiden beland. Het eerste jaar op de academie heeft mij geholpen om mijn keuze te maken voor productvormgeving.

Liefhebber van

Ik ben een echte maker. Ik zit graag met mijn handen in de klei, zowel achter de pottenbakkersschijf als in onze tuin. We verbouwden ons eigen huis en als er ergens nog wat tijd over is kruip ik graag achter de piano. Ik vind het heel belangrijk om een manier van leven te vinden waarbij ik met zorg met de wereld om kan gaan. Het meeste geniet ik van onze zoon, de tuin en de dieren. We hebben twee honden, een kat, vijf kippen en een haan. In de tuin hanteren we permacultuur en hebben we als doel om ooit zelfvoorzienend te zijn.

Ik word het meest geraakt door poëzie in boeken, film en kunst. Dat er een schoonheid wordt getoond waar een dieper verhaal achter zit. Kunst heeft daarnaast een maatschappelijke taak. Een goed voorbeeld is Olafur Eliasson, die poëzie toont in zijn werk maar ook aandacht vraagt voor bijvoorbeeld de klimaatproblematiek.

Ik word het meest geraakt door poëzie in boeken, film en kunst.