VISTA College

Ontwikkel een nieuwe corporate website voor aankomende studenten die op een snelle en slimme wijze informatie over VISTA beroepsopleidingen kunnen vinden.

Na de fusie van Arcus College en ROC Leeuwenborgh werd VISTA College in 2019 de grootste mbo onderwijsinstelling van Zuid Limburg. Aan Mockus de vraag om vanuit de nieuwe VISTA huisstijl een nieuwe corporate website te ontwikkelen. Een website die met een intuïtieve zoekfunctie bezoekers kan informeren zodat bijvoorbeeld aankomende studenten op een snelle en slimme wijze informatie over beroepsopleidingen kunnen vinden.

  • Website- en app development
  • Online en Interactief
Disciplines

Strategie en aanpak

De uitdaging voor Mockus was om in de grote hoeveelheid informatie en de diverse doelgroepen, hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden. We kozen ervoor om eerst het zoekgedrag van de doelgroep op de website te onderzoeken. Hoe navigeren bezoekers en zoeken ze naar informatie over opleidingen?
We kwamen erachter dat aankomende studenten vooral op zoek zijn naar beroepsperspectief, waar leidt de opleiding naar toe? Vanuit dat inzicht ontwikkelde Mockus een intuïtieve zoekfunctie op de landingspagina waarbij een bezoeker met korte steekwoorden zo snel mogelijk op de juiste pagina terecht komt.

We kwamen erachter dat aankomende studenten vooral op beroepen zoeken. Op dit inzicht paste we een groot deel van de website aan. Zoeken kan slim en staat centraal.

Middelen

Wil je meer informatie over de case of wil je graag zelf aan de slag met je merk? Dat kan. Neem contact met ons op voor een kennismaking.

Meer weten over deze case?