Mosa Duurzaamheid

Produceer een brandfilm waarin Mosa's duurzame filosofie van 'cradle to cradle' op een visueel inspirerende, authentieke en idealistische manier wordt verteld.

Mosa ontwerpt, ontwikkelt en produceert sinds 1883 keramische tegels in Maastricht. Zij stellen architecten en ontwerpers over de hele wereld in staat om karakteristieke oppervlakken te creëren. Duurzaamheid heeft daarbij de hoogste prioriteit. Daarom werkt Mosa volgens het 'cradle to cradle' principe om zo een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij, de economie en de planeet.

  • Film
  • Fotografie
Disciplines

Productie Mockus
Co-productie Strictua
Regie en art-direction Jorg Kuijl
Camera en montage Marijn Vanderheijden

Strategie en Aanpak

Aan de hand van interviews met klanten, leveranciers en medewerkers onderzochten we wat het principe van 'cradle to cradle' voor hen betekent en waar de gedachte het meest zichtbaar is. De uitkomst was verrassend. 'Cradle to cradle' gaat verder dan alleen de herkomst van grondstoffen of de wijze van produceren. Het draait ook om het welzijn van mensen, hoe je met je klanten omgaat en welke diensten je aanbiedt om ook klanten bij het 'cradle to cradle' principe te betrekken. Vanuit de inzichten ontwikkelden we een sterk beeldconcept waarin je het 'cradle to cradle' principe ook echt kunt ervaren. We schreven de voice-over en schetsten een storyboard om de inhoud goed te bewaken.

'Cradle to cradle' gaat verder dan alleen de herkomst van grondstoffen of de wijze van produceren.

Middelen

  • Corporate film 'Sustainability'
  • Beeldmateriaal voor print
  • Social media content

Resultaat

De Duurzaamheidfilm van Mosa is niet alleen visueel sterk maar vooral inhoudelijk een tool om in de B2B communicatie op een snelle en heldere manier duidelijk te maken dat duurzaamheid voor Mosa een serieus thema is. De film vormt een vast element in alle communicatie rondom product presentaties, beurzen en natuurlijk de website. We maakten niet alleen de brand film, maar we produceerden tegelijkertijd beeldmateriaal voor print-media en social media content.

Wil je meer informatie over de case of wil je graag zelf aan de slag met je merk? Dat kan. Neem contact met ons op voor een kennismaking.

Meer weten over deze case?