Derk Zijlker

Adviseur / onderzoeker

Als adviseur en onderzoeker help ik onze opdrachtgevers te ontdekken wie ze echt zijn. En welk authentiek verhaal daarbij past. In creatieve sessies gaan we opzoek naar de identiteit en vertalen dat samen naar sterke en inspirerende beelden. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor onderzoek, schrijf ik teksten en denk ik graag mee bij creatieve concepten.

Terugblik

Na mijn middelbare school in Maastricht verhuisde ik naar Amsterdam om te studeren aan de UvA. Ik ronde er mijn master sociale psychologie af en kreeg mijn eerste baan bij jongerenbureau YoungWorks. Daar leerde ik als onderzoeker de wereld van jongeren kennen. Ik werkte aan projecten voor culturele- en onderwijsinstellingen en leerde hoe jongeren te motiveren zijn. Begin 2019 verhuisden we naar Maastricht. Een nieuwe fase op bekend terrein. Inmiddels wonen wij met onze twee zoons en genieten we van het relaxte leven buiten de Randstad.

Eigen werk

In 2014 publiceerde ik mijn eerste fotoboek 'Souvenir de Charleroi'. Een documentaire over de in verval geraakte Belgische stad Charleroi. Met een bevriende documentaire maker en cameraman produceerden we ook een documentairefilm: 'Souvenir a Charleroi'. Deze korte docu film draaide op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Liefhebber van

Documentaire films en fotografie. Te verklaren uit mijn grote interesse in menselijk gedrag en het observerende karakter van dit genre. Ik fotografeer graag sociaal-maatschappelijke thema's waarin ik, over een langere periode, een tijdsbeeld van een plek of stad vastleg in beeld. Ik raak snel geïnspireerd door de schoonheid van verval, oude industrie, architectuur en menselijk gedrag.

Als adviseur en onderzoeker help ik onze opdrachtgevers te ontdekken wie ze echt zijn.