Youri Beckers

Stagiair

Deze stage is een onderdeel van de afstudeerfase voor mijn studie Visuele Communicatie aan de Hogeschool Zuyd. Ik hoop bij Mockus meer te leren over branding en het opzetten van campagnes. Ik wil ook een bijdrage leveren aan eigen Mockus-projecten zoals M-Lab. De maatschappelijke betrokkenheid van het bureau en de collega’s spreekt mij erg aan. Door het werk dat ik bij Mockus kan doen, wil ik ook iets terug kunnen doen voor Heerlen en de maatschappij.

Terugblik

Geboren in Maastricht, maar heb mijn hele leven in Landgraaf gewoond. Na mijn middelbare school heb ik Mediavormgeving (MBO) in Sittard gevolgd. Nu zit ik in mijn laatste jaar visuele communicatie. De drive om grafische middelen te creëren zit er al van jongs af aan in. Op mijn zesde kreeg ik mijn eerste camera en er zijn foto’s in omloop waarop te zien is dat ik toen al op MS Paint desktop-achtergrondjes zat te maken. Toen dachten ze aan een vroegtijdige computerverslaving, maar ik noem het liever een bovengemiddelde interesse.

Eigen werk

Door de projecten waarbij ik betrokken ben, wil ik graag een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in Heerlen. Daar wil ik graag mijn creativiteit voor inzetten. Ik heb inmiddels een groot netwerk om me heen verzameld en zet mezelf graag in als verbinder.

Ik ben actief betrokken bij PAND Heerlen, een plek die ruimte biedt voor creatieve jongeren uit de regio die door middel van kunst hun visie op de stad willen vormgeven en delen.

Met het initiatief Herlin-Mitte wil ik bewoners aansporen om mee de stad te maken. Via een route langs braakliggende terreinen en AR visualisaties laat ik buurtbewoners zien wat de potentie van de wijk is.

Liefhebber van

Ik speel graag muziek en sluit regelmatig aan bij jam-sessies met vrienden. Op mijn zesde ben ik begonnen met trompet en nu pak ik regelmatig drumstokjes op of speel ik graag een baslijntje.

Fotografie, en dan met name analoge fotografie met een point and shoot camera of wegwerpcamera, vind ik ook fascinerend. Je moet vooraf nadenken over wat je wilt maken en het is grappig om te merken dat je zo blij als een kind kunt zijn als je na een tijdje het resultaat in handen krijgt. Het is voor mij een waardevollere ervaring dan digitale fotografie. Oude polaroidcameras zij ook nice omdat je vooraf niet weet hoe de foto eruit gaat zien. Het is alleen best duur.