Ward Willems

Stagiair grafische vormgeving

Ik zal Mockus helpen met DTP klussen, conceptontwikkeling en doelgroepgericht werken. Daarnaast hoop ik ook vooral heel veel te leren over vormgeving, fotografie en videoproducties. Ik ben ook heel benieuwd naar alle andere aspecten die horen bij het bureauleven: hoe geef je een presentatie, hoe win je een pitch en hoe overtuig je de klant van je idee.

Terugblik

Ik ben opgegroeid in Brunssum en ging naar een katholieke school. Daar was weinig ruimte voor creativiteit. Op de middelbare school kwam ik in aanraking met het vak Mediavormgeving en ICT (MVI). Dat vond ik ontzettend interessant én ik kon mijn kwaliteiten inzetten. Dit heeft ertoe geleid dat ik nu mediavormgeving studeer bij het VISTA college.

Eigen werk

Ik maak al twee jaar deel uit van Drivers’ Seat, de jongerenafdeling van SCHUNCK. We denken na over eigen exposities en mogen verhalen vertellen aan de hand van eigen collecties. Ook hier is communicatie erg belangrijk: hoe zorg je ervoor dat mensen weten wat we aan het doen zijn en hoe krijgen we ze zo enthousiast dat ze er ook voor naar buiten komen?

Op zaterdagen volg ik een vooropleiding bij de Design Academy in Eindhoven. Wat me daar erg in aantrekt, is dat ik mijn horizon erg aan het verbreden ben. Er is veel ruimte om te experimenteren, en me te oriënteren op de wat ik later wil doen. Als ik groot ben.

Met mijn eigen bedrijf Studio ForWard (wink wink, heb je hem?) help ik mijn bescheiden klantenkring vooruit met vormgevingsvraagstukken. Een project dat indruk op me heeft gemaakt is de samenwerking met een dame met een zeldzame, acute vorm van kanker. Zij schreef iedere dag iets over haar bestralings-proces en maakte daar een illustratie bij. Die stukjes en illustraties heb ik in een boek samengebracht.

Liefhebber van

Ik ga er graag op uit om te hiken en te bike packen. Op mijn zeventiende ben ik vanuit Brunssum naar de Veluwe gefietst. Na 100 km fietsen kom je de man met de hamer tegen, maar als je dan doorzet, geeft dat veel voldoening. Tussen het afzien door, kan ik genieten van de landschappen die ik tegenkom. En daar maak ik dan weer graag foto’s van.