Tetsuro Miyazaki

Conceptontwikkelaar / Fotograaf

Als conceptontwikkelaar help ik onze opdrachtgevers hun vraag scherp en helder te formuleren. Die vraag vertaal ik vervolgens naar concrete creatieve concepten die beklijven. Daarnaast ben ik als fotograaf verantwoordelijk voor een deel van de fotografie die we voor onze opdrachtgevers verzorgen.

Terugblik

Ik ben in Brussel geboren en getogen. Met een Vlaamse moeder en Japanse vader, groeide ik op in een waar multicultureel nest. Na de middelbare school wilde ik de wereld zien. Het werd studeren in Maastricht.

Mijn eerste baan kreeg ik in Amsterdam, waar ik via een Japans creditcard bureau bij twee communicatiebureaus terechtkwam als accountmanager. In 2010 richtte ik KRNWTR op, een social enterprise die het drinken van kraanwater stimuleert als duurzaam alternatief voor flessenwater. Fotograferen was altijd al een passie en sinds 2015 heb ik vooral als fotograaf kunnen werken.

Na de geboorte van kind #1 zijn we ‘door naar Maastricht’ gegaan.

Eigen werk

Creativiteit, idealisme en ondernemerschap zijn eigenschappen die steeds terugkomen in alles wat ik doe of maak. Met KRNWTR hebben we er bijvoorbeeld voor gezorgd dat je je geen paria meer voelt als je in een restaurant kraanwater bestelt.

Toen eerder genoemd kind #1 geboren werd, ging ik me afvragen hoe mijn eigen multiculturele achtergrond mijn persoonlijkheid gevormd heeft. Dit resulteerde in Hafu2Hafu, een wereldwijd fotografieproject waarin ik mensen portretteerde en interviewde die net als ik één Japanse ouder hebben. Het project werd in de VS, Nederland en Japan geëxposeerd en kwam in 2019 in boekvorm uit.

Toen mijn werk als fotograaf in maart 2020 grotendeels wegviel, ging ik tijdens de eerste lockdown Maastrichtenaren zonder opsmuk portretteren achter hun raam. Tijdens #VeiligAchterGlas leerde ik vooral dat de coronacrisis helemaal niet de grote gelijkmaker was waar iedereen het in het begin over had. Drie-hoog-achter opgesloten zitten met een groot gezin is echt anders dan in een villa met zwembad en baanzekerheid.

Liefhebber van

Ik ben al sinds jaar en dag fervent kendo-beoefenaar. (Kendo is een traditionele Japanse zwaardvechtkunst). Een andere passie is straatfotografie. Daarin geef ik masterclasses aan kunst- en cultuurcentrum Kumulus.

En ik houd van leuke dingen doen. En van hobby’s.