Rick Bergmans

UX-ontwerper / front-end ontwikkelaar

In de rol als UX-ontwerper en front-end ontwikkelaar ben ik betrokken bij het maken van websites, online platformen, apps en digitale toepassingen die gebruikers weten te activeren en inspireren. Bij Mockus ondersteun ik ook op filmgebied.

Terugblik

Ik ben opgegroeid in Sittard en studeerde Communication & Multimedia Design in Maastricht. Het sloot goed aan bij mijn interesses in fotografie en mijn kennis van het maken van websites. Ik vind het interessant om mij te verplaatsen in eindgebruikers van digitale of fysieke producten. Toen ik leerde programmeren, kon ik eindelijk digitale producten ontwikkelen waarbij ik rekening hield met de eindgebruiker. Daar wilde ik na mijn studie mee verder.

Liefhebber

Het kijken van een film is veel leuker als je basiskennis hebt van filmshots, scenes en scripts. Gelukkig leerde ik daarover tijdens mijn opleiding. Films van de regisseur Quinten Tarantino vind ik geweldig. Vooral de combinatie van geniale shots, complexe dialogen en absurde verhaallijnen.

Ik houd ervan om nieuwe dingen te leren. Zo is ook mijn hobby begonnen. Ik sleutel graag aan mijn Mini Cooper S, maar ook aan mijn Puch Maxi uit 1980. Onderhoud, sneller maken of het motorblok reviseren. Dat heb ik mezelf allemaal aangeleerd. Als je iets goed voorbereid en onderzoekt, dan lukt het ook. Leren door onderzoek, daar geloof ik in.

Als je iets goed voorbereidt en onderzoekt, dan lukt het ook.