Neftali Cannister

Producent

Ik studeerde recent af aan de opleiding International Media and Entertainment Management in Breda. Tijdens mijn afstudeerstage onderzocht ik bij Mockus hoe nieuwe filmtechnieken als AR en VR jongeren kunnen enthousiasmeren voor kunst en cultuur. Hoe kunnen we een verhaal zo tot leven brengen dat musea, filmhuizen, theaters en concertzalen veel beter aansluiten bij de beeldcultuur en communicatievormen van jongeren?

Bij Mockus ben ik als uitvoerend producent verantwoordelijk voor de coördinatie van alle filmproducties. Daarnaast werk ik op persoonlijke titel aan verschillende co-producties.

Terugblik

Ik ben geboren op Curaçao en ben in Heerlen neergestreken toen ik 5 was. Toen ik jonger was, wilde ik zo snel mogelijk weg uit Heerlen. Maar op de basisschool leerden we over graffiti en street art. Mede daardoor ben ik langzamerhand steeds meer van deze stad gaan houden. Ik ben de schoonheid van het rauwe gaan waarderen en inmiddels kan ik wel zeggen dat Heerlen mijn thuis is.

Eigen werk

Mijn schoolproject ‘Letter to Lauren’ gaat over een meisje dat erachter komt dat ze via een zaaddonor is verwekt. Ze probeert uit te vinden wie haar vader is en gaat op zoek naar haar roots in de hoop erachter te komen wie ze is. Dit waargebeurde verhaal raakte me zo dat ik meteen wist dat we er wat mee moesten doen. In alles wat ik maak, word ik vooral aangetrokken tot echte, persoonlijke verhalen. Ik hoop ook in de toekomst aan dit soort projecten te kunnen werken. Wellicht naast commercieel werk?

Liefhebber van

Op mijn tiende ben ik begonnen met gitaarles bij Schunck en ik speel nog steeds. Ik heb zelfs een tijdje in een band gespeeld, maar nu speel ik vooral voor mezelf. Ik heb niet de ambitie om ooit op een groot podium te staan, maar lekker jammen met vrienden of bij een kampvuur vind ik wel tof.