Maxime Dohmen

Projectmanager

Als projectmanager zorg ik ervoor dat iedereen die meewerkt aan een project zijn of haar werk goed en tijdig kan uitvoeren en opleveren. Ik beheer en bewaak de planning en financiën en stuur bij waar nodig. Mijn hart maakt een klein sprongetje als ik, als onderdeel van een team iets nieuws en iets creatiefs kan maken.

Terugblik

Ik ben opgegroeid in Geleen, een plek die ik al snel te klein vond. Na de middelbare school, heb ik communicatie gestudeerd in Eindhoven en mode styling aan Artemis in Amsterdam. Amsterdam vond ik erg druk en heftig. Maastricht was de gulden middenweg.

In 2016 opende ik een dameszaak met Australische en Scandinavische modemerken in Maastricht: CHPT 8. We verkochten er kleding die net even iets anders was dan wat je verder in Maastricht kon vinden. Tegelijkertijd startte ik And Creative Works, waarmee ik als freelance copywriter en projectondersteuner aan de slag ging.

Ik heb ook als Marketing en PR-Manager gewerkt bij FASHIONCLASH, de modestichting die een podium biedt aan jonge ontwerpers van over de hele wereld. We werkten aan zeer diverse projecten, met als hoogtepunt het jaarlijkse FASHIONCLASH Festival.

Eigen werk

Af en toe werk ik nog als stylist voor foto- of videoshoots. Het zijn vaak lange en intensieve dagen, maar de magie die je als team op een productie dag creëert, geeft ontzettend veel energie en voldoening.

Ik ben vrijwilliger bij @ease, een stichting waar jongeren (van 12 tot 25) anoniem terecht kunnen voor tijdelijke psychische hulp. Ik vind het belangrijk dat ze een plek hebben waar ze open over hun problemen kunnen spreken, zonder dat daar een oordeel aan vasthangt.

Liefhebber van

Ik ben een Bourgondiër en kan ontzettend genieten van lekker eten en drinken. Het liefst doe ik dit samen met vrienden en voorafgaand aan een bezoekje in Lumiere Cinema, waar ik helemaal in een Franse of Italiaanse film kan opgaan.

Sinds kort heeft het zeil-virus me flink te pakken gekregen. Maar het moet wel een beetje mooi weer zijn. Dat dan weer wel. Omdat ik graag in Griekenland zeil én graag feta eet, ben ik ook Grieks aan het leren. Ik ❤ Griekenland.

En ik ben een grote dierenvriend. Ik houd echt van alle dieren, maar Otters zijn me lievelings. Wist je bijvoorbeeld dat ze bij hun voorpoot een 'zakje' hebben waar ze een steen, die ze als werktuig gebruiken, in kunnen bewaren?