Jeliene Maes

Stagiaire

Ik studeer Mediavormgeving in Sittard en loop tot december stage bij Mockus. Mijn belangrijkste leerdoel is om te achterhalen welke richting in de vormgevingssector ik later in wil. Bij Mockus hoop ik van alle disciplines iets mee te krijgen, van fotografie en filmen tot print en online media. Naast de beeldtaal, hoop ik ook meer te leren over het communicatievak.

Terugblik

Ik ben ooit van de ene straat naar de andere verhuisd, maar verder heb altijd in het centrum van Kerkrade gewoond. Ik zit nu in mijn tweede jaar MBO Mediavormgeving en wilde per se stagelopen bij Mockus. De website, de diversiteit van werk en grootte van het team spraken me heel erg aan. Nadat ik een paar onsuccesvolle pogingen had gedaan om contact te leggen, heb ik besloten om een cake te bakken en die persoonlijk langs te brengen. Die viel kennelijk in de smaak, want nu zit ik hier!

Eigen werk

Ik teken en schilder graag. Dat verwerk ik vervolgens in grafische ontwerpen. Maar door drukte op school, kom ik nog niet heel vaak toe aan eigen werk.

Liefhebber van

Ik houd onder andere van hardlopen. Op mijn playlist staan momenteel vooral early 2000 tunes, waaronder muziek van Nicki Minaj. Daarnaast heb ook nogal wat ouwe oma hobby’s. Zo haak ik soms mijn eigen kleren, lees ik regelmatig een boek en bak ik graag. Ook al mag ik zelf niet alles dat ik gebakken heb eten door allergieën, waag ik me er soms wel aan. Dat voelt een beetje als russian roulette, maar hey, you got to live a little.