Janou van Ratingen

Projectmanager / fotograaf / producent

Als projectmanager ben ik verantwoordelijk voor de planning, productie en processen van projecten. Ook wel het aanspreekpunt binnen Mockus voor onze klanten. Daarnaast maak ik als portretfotograaf campagnebeelden voor magazines en websites.

Terugblik

Ik ben opgegroeid in Haelen, een klein dorpje in het midden van Limburg. Ik begon met een opleiding als interieuradviseur en maakte 3D-schetsen en tekeningen voor nieuwe interieurs. Hierna besloot ik mijn horizon te verbreden op de Kunstacademie in Maastricht. Ik koos voor de richting Visuele communicatie. Beeld maken door middel van fotografie of grafische middelen, dat vond ik leuk. Maar al snel kwam ik er achter dat ik de processen rondom het maken van creatief werk nog veel interessanter vond.

Eigen verhaal

Naast Mockus ben ik zelfstandig fotograaf. In opdracht werk ik als huwelijks- en portretfotograaf. Naast crossfit door de week vind je me in het weekend in het bos tijdens een rit met de paarden. Paardrijden is een passie van jongs af aan. Ik vind het een heel fijne manier om tot rust te komen.

Liefhebber van

Fotografie! Ik fotografeer veel commercieel werk maar zou dit graag willen uitbreiden met eigen projecten. Zo spelen er genoeg thema's in mijn hoofd die ik wil omzetten in beeld. Onderwerpen die gevoelig liggen bij de mens, intrigeren me het meest. Ik wil iets los maken met een foto. Een inspiratiebron voor mij is fotograaf Philip-Lorca diCorcia. Zijn foto’s vertellen altijd een sterk verhaal maar zijn technisch ook nog eens heel sterk.

Onderwerpen die gevoelig liggen bij de mens, intrigeren me het meest