Guy Verbeek

Ontwerper
Als een klant-vraag binnenkomt, wordt er gekeken met wie deze intern opgepakt kan worden. Beschikbaarheid speelt natuurlijk een rol, maar in het ideale scenario kun je dan kijken welke creatief het beste bij de opdracht past. Ik houd er vooral van als het project nog niet te vast omkaderd is, en dat het nog alle kanten op kan. Dat is de fase waarin ik het liefst aanhaak, waarin ik graag meedenk over het concept. Vervolgens werk ik van een breed palet aan oplossingen (al dan niet realistisch) toe naar de concretere uitwerking van de middelen.

Terugblik

Tot mijn 19de heb ik Budel gewoond, op de grens van België, Limburg en Brabant. Dat is niet meteen the place to be voor een rebellerende jonge man. Eerst ging ik naar Weert om tof te doen, later ging ik vaker naar Eindhoven. Na een tussenjaar in Roermond (waar ik Sem ontmoette), rondde ik het Sint Lucas in Boxtel af, ging ik een jaartje snowboarden en trok ik naar Utrecht om te studeren. Optometrie. Een vreemde en – achteraf gezien – totaal verkeerde keuze. Want na 3 maanden doodles tekenen in schriftjes en op de schoolbanken schreef ik me in om grafisch design te gaan studeren aan de HKU.

Eigen werk

Na mijn afstuderen, trok ik naar Oostenrijk omdat ik ervan droomde om als ontwerper voor de snowboard- en ski-industrie te werken. Het bleek een stuk moeilijker dan gedacht om daar als Nederlander aan de bak te komen. Een illusie armer en een ervaring rijker belandde ik in Amsterdam. Dat was een stuk bruisender dan het Oostenrijkse dorp waar ik een jaar had gewoond. Tussen het feesten door, richtte ik vrij snel met een goede vriend Geronimooo! op: een (grafisch) ontwerpbureau waarmee we vooral huisstijlen, typografische en illustratieve uitingen, en andere grafische middelen maakten. In die periode heb ik veel geleerd van mijn compagnon en van onze klanten. Zowel hoe het moet, als hoe het vooral niet moet. Na een jaartje of zes ben ik voor mezelf begonnen als Guy. / whataguy.nl. Sinds een halfjaar ben ik terug in Eindhoven en nu dus ook bij Mockus.

Liefhebber van

Geef mij maar een strand, waar ik lekker kan uitwaaien, windsurfen en zwemmen in zee. Maar het mag ook een bos of een hei zijn. Eigenlijk maakt het me niet zoveel uit, als ik maar buiten kan zijn. Dat helpt me enorm als ik even vastzit in gedachten, me ergens wat zorgen over maak of als ik ergens over twijfel. Wat ik nog meer graag doe, is creatief bezig zijn (schilderen, tekenen, een spuitbus leeg-spuiten) of gewoon plezier maken als ik op pad ga met vrienden / vriendinnen (zingen, dansen en een beetje bier drinken). Ook bezoek ik graag culturele of muzikale evenementen.