Ons voorbeeld: Antanas Mockus

Ons grote voorbeeld en onze naamgever is Antanas Mockus, de oud-burgemeester van Bogotá in Colombia. Antanas Mockus zette bijvoorbeeld mimespelers in om het verkeer te regelen. Heel effectief, want de mimespeler zette de macho-Colombiaan publiekelijk voor schut als hij zich misdroeg in het verkeer. De kracht van sociale druk deed zijn werk, maar wel op een sympathieke manier. Of Antanas ging zelf de straat op in superburger-kostuum om het goede voorbeeld te geven. Allebei beproefde methodes, maar wel anders. Over high impact gesproken.

High impact

Wat maakt communicatie sterk? Wanneer werkt het als een trein? En wanneer helemaal niet? Wat kan creativiteit toevoegen, hoe kan creativiteit de impact maximaliseren? Met deze vragen zijn we dag in, dag uit bezig. En we leren nog iedere dag. Vaak gebruiken we beproefde methodes, maar dan net even anders.

Mockus: specialist of generalist?

Mockus is een compact full-service communicatiebureau dat creativiteit gebruikt om de impact van communicatie te maximaliseren. Dat betekent voor iedere opdrachtgever en iedere uiting weer iets anders. Geen uiting is gelijk.

Steeds opnieuw in de huid kruipen van de lezer, de bezoeker, de klant, de burger. Wat beweegt deze vrouw, waar is die jongen gevoelig voor, hoe denkt zij daar?

Trouw blijven aan het karakter van de klant en maken wat bij hem hoort. Als een op maat gemaakte jas, die de mooiste eigenschappen benadrukt. Die jas kan een website zijn of een brochure. Een video, een magazine of een complete campagne. Zolang de jas maar past.

Dat wil niet zeggen dat wij alles kunnen en alles doen. Crisiscommunicatie en woordvoerderschap is bijvoorbeeld geen expertise van Mockus en laten we graag over aan specialisten. Voor events verzorgen we graag alle communicatie terwijl we de organisatie van het evenement zelf bij partners neerleggen.

Mockus bestaat uit een vast team van 5 mensen, waar nodig vullen we aan met enkele specialisten. Zo kunnen we supersnel schakelen en hebben we altijd de juiste mensen op de juiste klus.

Wij zijn Mockus

Sem Wigman

Sem Wigman

sem@mockus.nl

Functie: eigenaar, conceptontwikkelaar en vormgever

Begon zijn carrière ooit met het ontwerpen van meer dan 3.600 grafstenen. Prettig gestoord, gek op typografie, behalve om te lezen. Droomt van het regisseren van een speelfilm.

Haalt inspiratie uit: industrieel design, boeken, Nederlandse films en slechte commercials.

Karin Winkelmolen

Functie: Illustrator en conceptontwikkelaar

Leeft in een brainstorm. Lanceerde recent haar eerste prentenboek, waarvan de eerste druk in twee weken was uitverkocht.

Haalt inspiratie uit: Nutteloze Japanse ontdekkingen.

Rick Merkelbach

Rick Merkelbach

Functie: Web- en App-developer

Eet graag sushi, en ehm… sushi. De enige techneut die wij kennen met echt gevoel voor design.

Haalt inspiratie uit: nieuwe gadgets, natuurlijk

Marijke Ludwig

Marijke Ludwig

Functie: Assistent-vormgever en illustrator

Begonnen als stagiair, haar opleiding inmiddels bijna afgerond. Maar iemand die wat ons betreft nooit meer weg mag.

Haalt inspiratie uit: elfjes, fotografie, sprookjes en mythes.